søndag 23. august 2009

Lyckes Dåpsdag!

Endelig var den store dagen her. Alle blomstene, maten, kjolen og kakene skulle endelig få komme til sin rett. Det tar både tid og krefter å planlegge et stort selskap,-men sannelig er det morro også!

Spesielt morsomt er det når solen skinner, gjestene er i feststemning, dåpsbarnet er mett, uthvilt og fornøyd (stort sett) og det er mat og kaker i admass!

Her er en bitteliten smakebit av dagen vår! Legg merke til det vakre smykkeskrinet med sommerfugl på. Som tidligere skrevet var temaet akkurat "sommerfugl". I utgangspunktet var det bare tiltenkt pyntingen, men gjestene ville også vise at de fulgte tankene våre. Både gaver, innpakningspapir, hårspenner, øredobber, kjoler og kort bar symbolet. Det satt vi unektelig stor pris på...

Vi er så heldige at vi har en egen familiekjole som går i arv. Min mormor lagde den for snart 35 år siden og Lycke er det åttende barnet som har blitt velsignet i den. Kjolen er sydd med praktfulle detaljer og er like fin nå som for 35 år siden.


Før servering:
Klart til servering:
DÅPSMAT

Mat i dåp kan være så mangt. Snitter, tapas, lapskaus, hjemmelaget suppe osv. Vi valgte muligens en litt utradisjonell vri... Spekemat og rømmegrøt! Vi vurderte lenge grillmat, men med 34 gjester slo vi tanken fort fra oss.

Med stolthet som spruter ut av penneblekket vil jeg driste meg til å si at det ble en suksess!
Jeg forsøker så langt det går å velge de små, gjerne lokale leverandørene. Det gjelder både for mat, interiør og klær... Når jeg skulle velge spekematen ble det veldig naturlig å handle fra Pølsemannen.

Pølsemannen har til min store glede etablert netthandel på sine hjemmesider. Vi valgte rødvinspølse, elgpølse, morr og chorizo. I tillegg lagde jeg potetsalat, waldorfsalat og eggerøre. Frisk frukt, loff og flatbrød var det også naturlig å servere ved siden av. Jeg anbefaler alle å besøke nettsiden deres og gi spekematen en sjanse. Nå er det forøvrig knallgode åpningstilbud der også:)

Dessverre fikk jeg ikke tak i lokal rømmegrøt, og det skal sies at det ikke var fordi jeg ikke forsøkte;) Men for å være helt ærlig synes jeg Fjordland sin ferdiggrøt både er enkel og veldig god. Til gjengjeld serverte vi lokal nektar fra Eplegården i Hurum. Eplenektar er godt til spekemat!
Mer om Eplegården kommer i eget innlegg snart.
(bilder lånt fra nett)

5 kommentarer:

Lotta sa...

Wow...er bare helt imponert jeg!Lekker dåp! Ønsker deg en fin uke og til lykke med dagen!
Klem klem

Bea sa...

Hei

Gratulerer med vel overstått barndåp.


klem

Siv Elin sa...

Gratulerer så masse med en vellykket dag og sannsynligvis en vakker prinsesse i en nydelig familie-dåpskjole. Alt så ut til ha vært perfekt; bord, mat, pynt og vær.. Det var vel unt. God klem.

Silje & gjengen sa...

Gratulerer med vel overstått dåp- det så helt fantastisk ut!! Men det var jeg vel aldri i tvil om at det ville bli, heller:-) Og maten..mmmmmm! *smatt, smatt*

Klem til dere alle sammen!

Gunhild sa...

Så nydelig og gjennomført! Gratulerer så mye med en vellykket og flott dag :) Likte så godt tema og farger. Et velsignet lite lykkebarn :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails