søndag 12. juli 2009

Smak Av Honning...

Sommer er tiden for så mangt. Lukt, lyd og berøring...Alle sanser blir skjerpet og vi er mer mottagelige for det sanselige enn ellers i året.

Sitron, havsalt, duggvått gress, villbringebær og sorbet et stikkord som hører sommeren til.
Men også honning får en stor plass hos meg på denne årstiden. Jeg simpethen elsker honning!
Den helt lyse honningen er min favoritt og jeg bruker den i alt fra lemonader og marinader til bakverk og selvsagt i teen. Dessuten gjør den seg utmerket på Blåmugg og Brie. En annen favoritt er yogurt naturell, nøtter og en ring av lynghonning. Mmmmm.....

I Sommerhonningen kjenner du smaken av bringebær, geitrams, sommerblomster og epler. Den mørkere typen Lynghonning dufter av røsslyng og fjellheimen på høsten.

Honning er godt for mye og blir ofte betegnet som Naturens Gull. Det sies at den er god for mage, benskjørhet og til og med liggesår i følge danske sykehus.

Honningfakta finner du her.
Matoppskrifter med Honning, les mer her.

1 kommentar:

Silje C sa...

Mmmm.. har fått "dilla" på blåmuggost med honning på god kjeks etter besøket hos deg, senest fortært med litt cava i glasset på fredag;-) Apropos honning; på Kreta finnes det timianhonning, lagd av lokale.. Den er helt fantastisk! Kretiske pannekaker med youghurt fra det lokale meieriet og timianhonning- må oppleves!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails