søndag 28. juni 2009

Norgesglass og Induksjon!

I løpet av de siste årene har kjøkkenrommet utviklet seg markant. På nittitallet var det effektivitet som var "in" og alt handlet om ferdigmat og micro. Sammen med både kortreist og økologisk, har kjøkkenet blitt selve hjertet i huset. Gjestene skal kunne nyte et glass vin i lag med vertskapet under selve kokkeleringen og selskapet bør ikke lenger å flyttes til stuen etter desserten. Kjøkkenet er på god vei til å bli det nye oppholdsrommet.

Endelig har man oppdaget at det finnes mer praktiske løsninger enn langskap og brødfjøl over skuffen med bestikk. Brede skuffeløsninger er alle feinshmeckeres 1.valg. Med tallerkenholdere og tørrvareskillere er det ingenting som tilsier at man trenger skap. Enklere har det også blitt nå som leverandørene for bl.annet krydder har innfridd. Nå lages nemlig etiketter på lokkene slik at man ikke lenger trenger å lete bakerst innerst etter kanel og gurkemeie...


Det er mange inspirerende kjøkkenløsninger. En av mine store favoritter er dem som minner om en gammel kolonial eller en cafè. Kopper plassert i høyden, store skjærebrett rett på benken, kritt-tavler, gamle bokser og Norgesglass. Friske urter, sylskarpe kniver og en skikkelig kokebok bør også være lett tilgjengelig. Men uansett hvor nostalgisk det skal være, er det viktig at det ikke går på akkord med det praktiske. Både gode løsninger for kildesortering, glatte flater som er enkle å rengjøre og induksjonstopp må være på plass!

2 kommentarer:

home 4us sa...

mange gode kjøkkentips du kommer med. Jeg er midt i planleggingsfasen til nytt kjøkken:)

Silje sa...

Sikle, sikle.. har Norgesglassene, kjøpt på loppis, men mangler resten. En dag, en dag..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails