onsdag 10. juni 2009

På leting etter det perfekte...

Kun det beste er godt nok sies det. Selv sier jeg det ofte. Kanskje litt for ofte? Men hva er det beste? Å ha det dyreste, vakreste og største? Det er vel mennesklig å ønske seg fremgang og utvikling i positiv retning. Men kan det bli litt for mye i blandt? Litt for intenst? At man nesten fanger seg selv i store planer og ville idèer?

Jeg simpelthen elsker å ha prosjekter. Kan ikke leve godt uten rett og slett. Men når jeg drømmer om malingspann og om-møblering på natten, bør man kanskje sette seg ned og ta et pust i bakken. Tenke over om det faktisk er så viktig å ha det så fint rundt meg, -om ikke helt perfekt. Jeg har alltid vært tiltrukket av fine gjenstander og vakre rom. Opptatt av atmosfære, stemning og balanse... Men kan det enkle være nok?


Helt klart...! Man trenger ikke mye for å ha det bra. Heller tenke at det man har er det beste og at det beste man har er godt nok. Joda, jeg er materialist! Men jeg er jo også familist. Glemmer jeg det i blandt tro? Etter at vi mistet det største i verden var alt annet så ubetydelig. Hvilken farge som skulle på veggen, om kjolen hadde det riktige tilbehør, om bildet på veggen hang rett... Det ga meg perspektiv. Og jeg lovte at jeg aldri skulle bli så hinsides opptatt av materielle ting som før. I fare for å falle litt tilbake i gamle vaner, tar jeg nå dette berømte pustet i bakken.

Jeg har fått det største i verden atter en gang, jeg har verdens beste kjæreste, jeg har mange gode venner og jeg er frisk!

Mine største planer settes nå på vent i forsøk om å moderere meg.
Så i stedet for å rive en vegg og bygge en annen, skifte ut hele kjøkkeninnredningen og lage kjøkkenøy, fant jeg heller frem noen gamle malingsrester og malte over det som var. Jeg byttet ut håndtak og malte over fliser.

Og konklusjonen min er...-Det enkle er ofte det beste! I allefall for nå...;)

Hilsen Bree van der kamp Light


4 kommentarer:

Kjersti sa...

Hei. Er så enig, så enig med deg. Bra tanker, og ekstra viktig at vi tenker sånn også i hverdagen. Man får ofte sånne tanker når det skjer noe ekstraordinært i negativ forstand. Det er godt for oss å tillate oss selv å stoppe opp og tenke igjennom status engang i blant, og finne ut at vi har det bra tross for at man gjerne skulle ha gjort ditt og datt :o)
Ha en fin kveld.

Kjersti sa...

Hei. Er så enig, så enig med deg. Bra tanker, og ekstra viktig at vi tenker sånn også i hverdagen. Man får ofte sånne tanker når det skjer noe ekstraordinært i negativ forstand. Det er godt for oss å tillate oss selv å stoppe opp og tenke igjennom status engang i blant, og finne ut at vi har det bra tross for at man gjerne skulle ha gjort ditt og datt :o)
Ha en fin kveld.

Bea sa...

Som jeg skulle sagt det selv. Her i heimen har vi startet med orientering. Kajsa (15mnd) i bæremeis og jonas (12 år) som ivrig kartleser. Det er viktigere å tilbringe litt tid sammen med dem man er aller mest glad i, enn om kjøkkenet er helt nytt.


Klem fra Bea

Anonym sa...

Hahaha, bree van de kamp LIGHT!!! hohoho!!:p

Veldig sant det du skriver her, men du skal også vite at de gamle vanene ikke gjör deg til en mindre bra person, dette er hobbyen din og vi alle vet du ikke ville nedprioritert det störste i verden, eller noe annet for noe som kanskje ikke er like viktig for ett godt liv, men at du koser deg og nyter begge deler:)
Så vär så snill, fortsett å inspirer meg, jeg elsker prosjektene dine! Og gleder meg alerede til å höre om det neste!!

Stor klem fra en stor fan;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails