onsdag 9. mars 2011

Hverdagsmagi!


Det er et fantastisk beskrivende ord for alt som gleder litt ekstra i hverdagen. Det er tross alt flest hverdager, og uten å skulle si noe så dumt som at man skal gjøre hver dag til en fest, så er det likevel mye som gjør den bittelitt magisk.

I forrige uke var jeg i Trondheim, og i en hektisk time løp jeg forbi en liten spennende butikk. Jeg tok meg selv i å forhaste meg i overkant myeog tok en helomvending. Inn dit bare måtte jeg... -det simpelthen luktet magiske minutter.

Den lille butikken var slettes ikke liten. Den hadde to etasjer fylt opp med franske vidunderligheter. Alt fra kremer, olivenoljer, brød på disken, tekstiler, møbler, belysning, barneklær... Det var alt man kunne ønske seg i en salig blanding av eteriske dufter, franske linstoffer til industrielle orginaliteter.

Jeg kunne ikke annet enn å slå ut armene og rose eieren opp i skyene. Han var stolt som en hane der han stod midt i butikken for å ta i mot sine gjester, -og det med den beste grunn. Den fineste butikken i byen!!
Og der midt i materialismen tok jeg meg selv i å likne på skuespiller-tanten min. Dramatisk og litt "over the top". Men jeg kunne ikke noe for det. Hverdagsmagi på sitt beste... Og selvsagt ble den herligste linduken i dus lavendel med meg hjem, som gir meg litt ekstra glede ved måltidene hver eneste dag.

 Jeg lager en ny etikett med ordet, og synes dette er et passende første-innlegg.

2 kommentarer:

Hvite tulipaner sa...

Jeg regner med at du var på Chez Nous? Digger den butikken, og tar turen innom så ofte jeg kan. De har utrolig mange gode oljer og tapenader.
Si ifra neste gang du er i byen, så kan vi dra dit sammen;)

Camilla sa...

Hei på deg! Så hyggelig med melding fra deg:) Ja, det var på Chez Nous vøtt, men jeg hadde helt glemt navnet. Ja, det er hyggelig. Grei cafè ved siden av og :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails