fredag 27. februar 2009

Vinter ute, vår inne...Selv om alt tyder på at vi begynner å nærme oss påsken, er det fortsatt mye snø som skal smelte først. Det er synd at man skal tvinge dagene forbi, men jeg klarer ikke å la være. Bortsett fra noen familiære bursdager har Mars-mnd lite å by på i år. Jeg vil til april:)!!

Så for å leke litt vår har jeg kjøpt inn noen perleblomster og Hortensia. Jeg har vasket og strøket duker og gardiner. Det lukter deilig lavendel fra skyllemiddel i spisestuen...Her er det vårstemning på høyt nivå!

Det var deilig å skifte gardiner... Disse slipper litt mer lys inn. Kjenner at jeg ikke kan få det lyst nok. Drømmen er å rive en hel vegg og lage dobbel dør ut til hagen...


Hvordan holder en Hortensia seg best? Bør jeg plante den om eller bare beholde den i potten sin?
Jeg finner bare vedlikeholds-tips om planten når den står ute. Men jeg kan jo ikke dra "vår-leken" min så langt...Den får bli inne en stund til.


6 kommentarer:

Ingrid sa...

Så koselig og vårlig det var hos deg! Hortensia er bare så fint.. men det er ikke så ofte jeg kjøper det. Er dårlig på å holde liv i dem.
Hvor lenge er det til termin nå da? :)
God helg!

Camilla sa...

Hei!! Ja, deilig å få inn litt vår. Du, vi får jenta vår i løpet av første uken i April. Termin er egentlig 22 april. God helg til deg og!

Siv Elin sa...

Så herlig vårlig du hadde fått det. Her er det kun solen som minner om at det nærmer seg vår. Den varmer såvidt litt midt på dagen... Kulda holder seg fint mellom 5-10 minus-grader.
Blomstertips fra en "gammel" blomsterarbeider: Hortensia er vannkrevende med store blomster og liten potte. Den må ikke stå i vann, og vil gjerne tørke pittelitt mellom hver vanning så røttene får litt luft.Men obs: den må ikke tørke ut.Gi den gjerne regnvann. Trenger ikke potte den om nå, Den klarer seg fint slik den er. Den blomstrer selvfølgelig ikke like lenge inne som ute.. Gjødsle annenhver uke.Kos deg..

Camilla sa...

@Siv Elin! Ah, tusen takk for tips! Jeg elsker blomster, har stoooor hage (litt for stor) på 1,2mål og er i fullstendig mangel på grønne fingre...Har forøverig ikke interessert meg for planter før vi mistet Emil. I år har jeg egentlig planer om å lage en hageplan... Men du vet hvordan ting er. Egentlig kunne jeg tenke meg et slags "tilfeldig" hagelandskap med lavendel og brudeslør overalt. Samt litt nadre ting i samme fargenyanser da... Vi får se hva det blir til når snøen har smeltet. Så på bloggen din...-du skal ikke ta opp dette med blomster da?

Siv Elin sa...

Hage og blomster er min store lidenskap om sommeren. hadde liksom laga meg en hage-blogg, men den har vært død siden januar.. Får se hva jeg gjør med den etterhvert...Blir vel mer hage og blomster når jeg fyrer igang drivhuset uti mars en gang:)

Camilla sa...

Da vet jeg hvem jeg kan pepre med dumme spm. vedr. hage!!;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails