fredag 24. april 2009

"Hemma hos"Etter et raid på Skøyen (se innlegg under) tok vi turen ut til Bygdøy. Der finnes en cafè som heter "Hemma hos" Spisestedet har en idyllisk beliggenhet i et nydelig lite murhus. Navnet tilsier at du skal føle deg hjemme på den svenske lille cafèen. Alt er i grunn tilrettelagt for en herlig opplevelse. I tillegg har de det meste av interiøret i den vesle stuen til salgs. Her har jeg funnet spennende skatter før....

Det triste er at det kan virke som at innhaver av cafèen virker lite interessert i å føre det deilige konseptet sitt vidre. Fra i fjor minnes jeg en ekte svensk entusiasme med ekte kjærlighet for driften. Det meste av et ellers så godt utvalg av interiør og antikk var dårlig representert, menyen var dyr og kjedelig, og det tristeste av alt: I går fikk vi bare erfare en ineffektiv, sur og lite rutinert servitør. Her var det ingen som stresset, annet enn kundene selv. Må man inn for å bestille? Henter man maten selv? Jobber det noen her? Hvor ble det av kaffen vi ba om?Etter 20 minutters ventetid fikk vi endelig bestille to Cortado, to Clausthaler, èn dagens sandwich og èn spansk omelett. Drikkevarene kom etter nok en halvtimes tid, maten kom etter ytterligere 45 minutter-godt etter at både kaffe og mineralvann var fortært. Vi ba derfor om en flaske vann i gårsdagens 25 deilige varmegrader. Maten var i grunn god. Synd det var så små posjoner og at den spanske omeletten bar verken preg av spanjoler eller andre spanske ingredienser.

Prislappen på herligheten kunne lett rundes opp til 500,- Men siden drikkevarene kom sent, maten kom uten et smil og vannet som aldri kom i det hele tatt, ble det med den opprinnelige summen. Synd for et ellers så hjemmekoselig konsept på Bygdøy!

2 kommentarer:

Siv Elin sa...

Er det ikke merkelig hvordan forretningdrivende kan ha så lite engasjemang og ambisjoner for sine egne forretninger. Og så trasig for oss som bare ønsker oss en god opplevelse..

Camilla sa...

Jo veldig!! Jeg har vært ganske ukritisk hva gjelder tipsing. Men nå er det slutt:) Jeg skal bli tydeligere og signalisere mitt inntrykk etter et hvert restaurantbesøk. Synd noen kan leve på turisme som aldri kommer igjen...år etter år:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails