torsdag 11. juni 2009

Hvilken stil har du?

Er du shabby eller trendy? Boheme? Eller heller du kanskje mer mot retro-stilen?

Trender er morsomt, utfordrende og spennende. Skal man velge å følge dem eller våge å gå i helt motsatt retning? Uansett hva man velger handler det om å få det til å fungere.
Et gjennomført hjem bør se litt tilfeldig ut, synes jeg. Akkurat som et godt sammensatt antrekk... Det skal ikke se helt gjennomtenkt ut, men det skal fungere perfekt likevel.

Shabby Chic eller den så svært like "Fransk landstil"-stilen har usedvanlig mange forelsket seg i. Faren med et forsøk på et shabby hjem, er at alt man har ser gammelt ut, men likevel er nytt. Med et aldri så lite trent øye gjennomskuer man raskt at det slitte bordet ikke eier historie i det hele tatt. Sett bortifra fraktreisen fra varme øst til kalde nord da. Et ekte shabby hjem er orginalt. Det bør gi deg en særegen stemning du bare finner akkurat der. Hjemmet bør gi deg et inntrykk av en behagelig livstil og huseieren er selvsagt en raus og åpenhjertelig person som liker å lage mat...-fra bunnen av!


Trendy Chic... Hva er det? Ikke vet jeg, men kan tenke meg at det handler om cosmopolitans, stål, sushi og hus laget i mur. Kanskje det er funkis det heter? Jeg ser for meg at det er stilrent, enkelt og svært funksjonelt. Ting som ikke har en funksjon finner du heller ikke i et Trendy Chic-hjem. Trendy Chic er for de effektive, intellektuelle og rasjonelle.


Retro Chic er kanskje enklere å beskrive. Her dreier det seg om farger. Masse sterke farger! Og form... Ruter, striper, sirkler og firkanter. Eller er det kanskje en egen stil det også? Et retrohjem kan i allefall ikke ha for mange gjenstander...Bare litt for liten plass! Og så lenge det er tilbakeskuende, orginalt og litt humoristisk er det RETRO! Liker du Retro ler du høyt og drikker øl i store slurker!...-det er jeg helt sikker på;) Dessuten er du over gjennomsnittet glad i grønnsaker, men ryker på en hamburger nå og da;)


Original Chic? Er det noe som heter det? Jeg skal gladlig innrømme at jeg har satt peoner i en "gammel" vase og kjøpt linduker i nipsebutikken nedi gata. Alt for at det skal se ut som en ekte hyllest til min avdøde bestemor. Nå er det faktisk slik at min bestemor lever i beste velgående og alt er bare juks og fanteri. Jeg lot meg atter en gang inspirere og blende av dagens Shabby Chic-bølge og tok den enkle løsningen. Ikke at det er noe feil med det... Det er bare det at resultatet ofte blir litt for likt som "alle andre" og kjente leverandørnavn står til slutt på alt du eier og har. Og tross alt handler jo shabby-trenden (bortsett fra Køben-livstil) om å gå i opposisjon mot "bruk og kast"-mentaliteten. Da føles det feil å kjøpe alt det gamle helt nytt. Ikke gjenspeiler personligheten seg frem i hjemmet ditt heller!

Jeg lander nok på Mix Chic, jeg. Litt av alt! Gammelt, nytt, mini, maxi, billig og dyrt. Jeg liker nytt og gammelt på en gang. Men skal det se gammelt ut, så får det være gammelt også. Der er jeg sær! Eller er jeg egentlig det? Blondegardinene mine fra Ikea ser jo ut som arvegods, gjør det ikke? En ting er sikkert-jeg har en romantisk, realistisk, drømmende, bedaglig, praktisk, effektiv, slurvete og nøyaktig stil.

Ja ja...-trender og stil er i allefall vanvittig morsomt å fable om. Ingenting har en fasit. Alt går ut på dato for så å bli ferskvare igjen og enden på visa er jo at så lenge du trives og føler deg hjemme i eget hjem så spiller det jo ingen rolle hva slags Chic du er...-eller har, alt etter som!

Fortell meg om stilen din!

2 kommentarer:

Violetta sa...

Ville bare si hei, og kommentere kloke ord og vakker blogg :)

M sa...

Heisan, for et NYDELIG hus du bor i!!
Jeg har beskrevet stilen på siden min.....i et innlegg....
Ville bare si at jeg har vært her, og liker "atmosfæren" din...
Håper du kommer til meg også!
Klem, M

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails