tirsdag 9. desember 2008

Julekrydder gir julestemning!

Det er jo litt snodig at vi bruker spesielle krydder for å komme i stemning... Sitron, basilikum og hvitløk gir meg sommerfølelse, spesielt på et godt stykke kjøtt lagt på grillen. Men til jul er det kanel, anis, appelsin og nellik som gjelder. Rykende varm gløgg er jo en fantastisk drikk som setter alle og en hver i stemning.

I fjor skulle jeg lage denne varianten av HVIT GLØGG, men fikk aldri ut finger'n. Jeg har t.o.m vinen jeg skulle bruke fra i fjor...


(bildet er lånt fra nett. Glasset er trolig fra Rosendahl)

Ingredienser:

1 l hvitvin med god syre, gjerne riesling
1 dl sukker eller honning
½ dl cognac eller brandy½
kanelstang
5 nellikspiker
2 knuste kardemommekjerner
6 friske kumquat delt i båter, alt. 1 ss tørket appelsinskall Evt. 3 ss tørkete tranebær
Mandler/Rosiner

Fremgangsmåte:Varm opp 1 dl av vinen og rør ut sukkeret.Tilsett resten av vinen samt krydderene og la trekke i 10-15 minutter ved 80 grader.Sil og tilsett cognac, mandler og rosiner samt evt. kumquat og tranebær. Server i kaffekrus eller gløgglass.NB! Ikke la gløggen varmes for mye opp da alkoholen ellers fordamper.Tips: Du kan gjerne lage denne gløggen alkoholfri - bruk da en god eplejuice, helst ufiltrert.




Stemningsfullt og diskrè julepynt. Bilde til venstre viser trebrett på stuebordet som jeg endrer dekorasjon på jevnlig. Til venstre viser spisebordet. Jeg kommer nok til å endre mange ganger frem til jul, men er ikke det å bo da?:)



Gløggmiks i et lite norgesglass. Det lukter fabelaktig!! Norgesglass bruker jeg forøverig til alt. Lys, godteri, syltetøy, blomster ol. Man får aldri nok av de nostalgiske glasskrukkene...

2 kommentarer:

PillePalle sa...

Kjære Camilla!

Award til deg hos meg :)
Beste hilsen, Pillepalle

Vibeke / Mammas Hus sa...

Tusen takk for en veldig hyggelig kommentar - den ble svart på hos oss. ;)

God jul og lykke til med nurket som er på vei! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails