mandag 11. mai 2009

Mens vi venter på syrinene...De humleformede blomstene som velter ut av buskene og gjør oppkjørselen vår uendelig vakker, er endelig på vei til å gjøre seg gjeldene. Buskene våre er store i år og jeg ser for meg å ta med en stor gren inn når tiden er inne for det. All form for pollenallergi får bare vike for den tykke, lilla og ekstremt velduftende blomsten. Den skal i slettvollvasen!;) Jeg har ikke så rent lite hageprosjekt på gang. Siden vi har hage i tre, ja nesten fire plan, så må jeg nesten ta ett om gangen. Ett plan som skal få "gro villt". Jeg har lyst på en eng... En hage som ser tilfeldig vakker ut. Men det krever jo en liten innsats siden ikke alle blomstervekster er velkommen tross for at det skal virke litt "slapt" 


Så mens vi venter på at syrinen skal okkupere tomten, forbereder vi oss til å nyte uterommet. Huset har blitt vasket utvendig (Tusen tusen takk til snille svigerforeldre) Jeg føler meg 20 kilo lettere etter at den biten ble tatt. Nå er det bare det morsomme igjen....

Hagen skal få blomster i en bestemt fargeskala. Den skal se "gammeldags" ut og kanskje ha et lite fransk preg. I dag ble alle de røde og gule tulipanene dratt opp.... (Skrekk og gru) De ble erstattet med rosa og lilla. Og endelig har jeg fått laget min egen urtehage! Måtte den overleve en litt skyggebelagt plassering... Dette har jeg drømt om lenge. Ingenting er som å kunne gå ut å hente litt ekstra smak til middagsmaten. Her er det bl.a timian, rosmarin, sitronmelisse, ruccula og salvie. Rabarbara og stikkelsbærbusken er fra i fjor. 

FØR:

ETTER:


Morelltreet står nå i full blomst!Inngangspartiet er også på vei til å være klar for å ta i mot sommeren. Med romantiske stauder og lavendel i slitte kurver, ble dette en god start på prosjektet. Jeg har også lyst til å forsøke meg på en klatreblomst av et eller annet slag her i inngangspartiet. Roser tror jeg at jeg skal vente med. Har litt prestasjonsangst for akkuart den blomsten... Føler den krever så alt for mye... Men tenk så flott det ville blitt med en gedigen klatrerose. (Helt uten lus!!)
Også ble det en bukett til innerommet også gitt!

7 kommentarer:

Hilde sa...

Så flott, du er kjempeflink.
Nå har du litt å jobbe med, hehe...
Husk å vanne godt:)
Hage er koselig.
Klem

Liv Elin sa...

Så masse flott og blomstrende inspirasjon !

Her i gården er det ikke så store hageplaner iår - til det har vi for mange planer og uferdige prosjekt innendørs ! ;)
Kjøkkenet som du spurte om , har vi ikke fått gjort noe mer med siden sist. Vi begge er i jobb nå - og med fire små som skal følges opp i entravel hverdag - går det i rykk og napp , med prosjektene våre !
Men det kommer seg - for hver gang vi har tid og andledning ! :)

Håper du har en fin dag og koser deg med veslejenta og hageplanene!

klem fra Liv Elin

Monica sa...

Så lekker du har det i hage og inngangsparti. vakre og inspirerendes bilder:) urtehage hørtes spennendes ut:) øsnker deg en nydelig dag:) klem

Camilla sa...

Statusrapport: Urtene lever ennå;) Det hadde jeg nesten ikke trodd!

Anonym sa...

Dette ser veldig bra ut. Jeg har prøvd meg på gulrøtter i kasse i år, men etter 2 1/2 uke er det ikke så mye som en liten grønn spire å se. Har du noen erfaring med det?

Ine :-)

Camilla sa...

Hei Ine,

Nei, gulrøtter har jeg dessverre ingen erfaring med. Jeg har bare prøvd tomater uten å lykkes... Hehe.

Kaja sa...

Så utrooolig utrolig fint du gjör det Camilla!! Jeg er imponert:) Super flink er du!! Gleder meg til en sätreweekend med hagekos, muffins fra bildet og deilig lukt fra alle blomstene som sikkert er en fryd for öytet:)

Klemmer fra meg<3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails