torsdag 14. januar 2010

Wabi Sabi!I dag skriver Dagbladet en flott reportasje om Wabi Sabi. En mer minimalistisk shabby-stil som flere av oss forelsker oss i. Kanskje ikke så rart siden wabi sabi betyr "ydmyk skjønnhet" og dreier seg om alt annet enn overfladisk "bruk og kast"-mentalitet.

Som journalisten skriver; "-Gi opp, gi etter, stress ned og lær deg å elske et liv med bare det nødvendigste, det uferdige og det enkleEt budskap som går rett hjem her hos oss i allefall:)

Dagbladet gir deg tips om å oppnå den skjønne stilen med disse tipsene:


1. Gjør det bekvemt: Heller en velbrukt og myk lenestol enn en hard designerstol.
2. Skap ro og fred: Ikke møbler stuen med utgangspunkt i tv-en. Demp sterk belysning.
3. Rydd opp: For mange ting fyller opp livet ditt. Behold bare det som er praktisk, estetisk eller har nostalgisk verdi. Mormors suppeterrin som er blitt din fruktskål, er veldig wabi sabi.
4. Ta godt vare på: Wabi sabi hyller inventar med sjel og personlighet, men ikke det skitne eller falleferdige som du kan skade deg på.
5. Gjenvinn: Før du kaster et gammelt teppe, sjekk om det kan få nytt liv hvis du legger det et annet sted i boligen. Og en kopp med skår i blir en fin vase for avskårne blomster.
6. Når du skaffer noe nytt, velg ting med sjel: Det kan være en glasskål som du fyller med fin sand fra en strand du liker å være på, eller et gammelt landskapsmaleri fra et loppemarked. Du vet best selv hva som gir deg godfølelsen.

4 kommentarer:

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Camilla! Så flott det var her da!? Har du pusset opp bloggen din? Kjempe-fin har den blitt!!

Et flott innlegg! Jeg skrev litt om Wabi Sabi for en stund siden jeg også ... en herlig innredningsfilosofi som passer meg utmerket:)

Ha en fortsatt fin kveld!!

Klem
Anette:)

Camilla sa...

Tusen takk!:) Ja, forandring fryder. Og de store bildene på bloggen din inspirerte meg skal du vite. Har strevd lenge med å finne ut av hvordan jeg skulle gjøre det. Skummelt å endre masse i HTML. Men nå synes jeg det ser ryddig og fint ut... Kan til og med tillate meg å ha linkwithin uten at det blir rotete.:)

Silje C sa...

Jeg har visst vært litt (merk; litt) Wabi Sabi en stund, uten at jeg visste det hadde ett navn:-) Gjøres det rett, så blir det jo så utrolig lekkert! *inspirert*

Kjempefin "ny" side- I love!

Klemmer, Silje

Vibeke sa...

Så fint det har blitt etter oppussingen her :o)

Synd med den symaskinen da, for det er faktisk ganske moro å sy! Hadde aldri trodd jeg skulle si det..hihi.

Halsen er mye bedre, heldigvis. Var nok cognacen som gjorde susen ;o)

Ha en fin helg og kos deg med dine kjære!

Klem klem

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails