søndag 26. oktober 2008

Sovemedisin til spebarn

I dagens nettutgave av Aftenposten kan vi lese om foreldre som gir barnet sitt sovemedisinen Vallergan. Jeg skal ike dømme noen, og tror nok at det fort kan rable for en annen og enhver med et barn som bare skriker og ikke får sove over lengre tid. Men likevel blir jeg litt redd over at et så stort antall barn får dette medikamentet utskrevet. Tallet kan selvsagt være litt misvisende. I artikkelen omtaler man alle under nitten år som barn. Medisinen er egentlig en allergimedisin osv. Men den fungerer også som sovemedisin.

Tankene som slår meg er at pr i dag vet man at tung søvn er den største sannsynlige årsak til krybbedød. Derav anbefaling om ryggliggende søvn og ikke mageliggende. Da blir sovemedisin til barn under to år helt feil i mine ører i allefall...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg vet nå alt om å ha et barn som ikke sover! Og har man et barn som ikke sover på natta, sover man ikke selv heller. Og søvn er faktisk noe av det viktigste man gjør. I enkelte land brukes søvn som tortur. Det er rett og slett drit vondt og forjævlig og ikke sove!! Så jeg skjønner godt de som gir barnet sitt vallergan når mangel på søvn strekker over lang tid. Ofte så feiler det barnet noe når han eller hun ikke finner søvnen. Og at man da kommer inn i en ond cirkel, som er vanskelig å bryte. Men det er vanskelig å finne ut av fordi han eller hun ikke kan snakke og fortelle hva det er.

Du skriver at dyp søvn er den største sannsynlige årsak til krybbedød. Men alle trenger den dype søvnen, og alle barn under 2 år har den daglig.
Sovemedisinen er vel egentlig ment som et hjelp på veien til å finne søvnen. Og som brukes kun for en liten periode.

jeg er selvsagt for å prøve alternativ behandling før man gir barnet vallergan. Noen er sikkert ikke det, og det er synd at leger skriver ut dette medikamentet så lett!

Vår kjære lille søte og vakre datter får behandling på en alternativ klinikk med bruk av kinesologi. Vi merker at det hjelper men er forsatt en liten bit igjen!
Hun som behandler henne fortalte meg at det er vaksinen som har gjort dette mot Jenny, så da kommer spørsmålet: Hvor bra er det å sprøyte gift inn i kroppen til de små stakkars barna?

Camilla sa...

@ann-h. Tusen takk for innspill. Jeg skal ikke bite noen av benet her. Jeg forstår foreldres fortvilelse, selv om jeg ikke riktig kan sette meg selv inn i situasjonen. (i allefall ikke riktig ennå;)) Men det bekymrer meg at Norge er det landet som skriver ut mest vallergan til barn. Hvorfor er det slik? Er norske leger mer skeptisk til alternativ medisin enn leger i andre land? Stoler man kun på skolemedisinen?

Vedr. mitt utspill om dyp søvn og krybbedød, så er det hentet her i fra: http://www.lub.no/oslo/lub.nsf/id/A6CA10E4A71351C6C125721A0033C165?OpenDocument

Nå forskes det mye på årsaker til krybbedød, og det kommer stadig flere interessante forskningsrapporter innenfor dette temaet.

Hva slags vaksine er det som har ødelagt for søvnen? Vil du kun karakterisere den som gift? Eller er den god/nødvendig for andre ting?

Håper jenta di finner søvnen sin snart,-og at mamman sin kan få tilbake sin:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails