lørdag 19. februar 2011

Smoothies for kidza!


Selv om vi prøver så godt vi kan med å ha et såkalt variert og sunt kosthold, hender det jo at vi også slurver. Tiden er knapp og vi er til tider dårlige på å planlegge. Da er det veldig greit med  pølser og Dolmio... Men hvilken dag er egentlig din Dolmio-dag? Nei, nemlig.... Ingen!

Uansett, .det vil bli slurvemiddager også i fremtiden, men det er en ting jeg faktisk skal bli veldig mye bedre på; SMOOTIES!


Denne varianten skal være veldig populær hor de aller minste, og det gjør meg nysgjerrig. Lycke er nemlig ikke den største matpakke-spiseren. Og jeg aner faktisk ikke hvor mye mat hun faktisk får i seg i løpet av dagen. Barnehagen har nemlig en lei tendens til å gi henne alternativer, som f.eks Go Morgen-yoghurt... Ikke veldig populært! Tross for matboksen full av frukt,  tomater og egg som jeg vet hun elsker kommer den full tilbake i sekken. Jaja...-var ikke helt det jeg skulle skrive om i dag, men.


Her kommer smoothieoppskriften som skal gjøre meg mye mer rolig i hverdagen. Barnet skal nemlig drikke spinat!!

Frosne bær og spinat legges i blenderen kvelden i forveien. Flaxseeds, tofu og banan legges også i før tett lokk settes på. Dagen etter er alt tint og det er plass til mer. Topp med mango, appelsin og yoghurt. Må vel bruke økologisk soya da, siden vi er så godt igang. *Smiler*

Det tipses om litt peanøttsmør for ekstra protein  og tran er det jo også bare å få sneket oppi....

Dette gleder jeg meg til altså!! :)

1 kommentar:

Elin K ♥ sa...

Sunt og godt :-) Men har du tran i, må det være rett før servering. For tran el all olje vil gjøre at den skiller seg, med mindre du har det i rett før og kun rører den forsiktig inn. Smoothies er fantastisk godt :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails