fredag 25. februar 2011

Mitt lille bringebær!


Vi starter helgen med dessert, felles badekar-leking med masse skum og basing i dobbelsengen uten bleie (beste som finnes for noen,-risikosport for andre). Ikke akkurat en veldig uvanlig dag her i lyckeheimen, men dagen i dag har det likevel vært ekstra fokus på masse kos.
Lyckepappa dro på jakt i går og vi jentene skal være holde fortet frem til søndag. I utgangspunktet er det herlig med bare litt mor/datter-tid, men i natt skulle jeg ønske at vi var to.

En drøy time over midnatt fikk Lycke plutselig en rar hoste som aller mest hørtes ut som en sel. Og da jeg kom inn til henne skjønte jeg at ikke alt var som det skulle. Hun slet med å puste og brystet virket veldig tett. 

Etter noen runder med meg selv og litt for lang tlf.kø hos legevakten ringte jeg 113-sentralen. Jenta fikk i seg nok luft til å holde roen, og det hjalp meg til å virke sånn noenlunde trygg også. Damen tipset om å åpne vinduet, og etter en times tid var Lycke tilbake i kjent stil. Yes! I et par sekunder følte jeg meg dum som ringte 113, men det er vel sånn man blir av å ha mistet et barn. En gang for mye enn en gang for lite... 

Feberkramper har jeg lest meg opp på. Jeg kommer garantert ikke til å være forberedt, -for det virker helt grusomt! Men jeg vet iallefall hva det er... Falsk krupp derimot. Har hørt om det, men aldri sjekket hva det dreier seg om. Takk og lov er det i aller fleste tilfeller helt ufarlig, og det beste man kan gjøre er jo det enkleste om dagen, nemlig kald fuktig luft! Det blir en legetime på mandag hvis hosten fortsetter over helgen, så satser vi på at pustebesværet holder seg langt unna. 

Så i dag altså; Hjemmelaget carbonara og bringebær med vaniljekesam. Lyckes favoritt-dessert:)

5 kommentarer:

Anonym sa...

ja kald fuktig luft er bra;) Husk og ta på henne en lue og pakk dyna rundt henne når dere sitter foran vinduet. Får håpe dere slipper det, men har det først kommet så kan det nok gjenta seg:( Synes det var fint at du ringte 113, der får du bra veiledning;) Ellers så hørtes det godt ut med bringebær og vaniljesaus, skjønner godt at Lyckemor digger det. Ha en fortsatt god jentehelg;) Klem fra mormor

Elin K ♥ sa...

En helg fylt med litt mer spenning enn du nok ønsket. Håper det ble litt kos også, og at Lyckemor har det bra nå! klem

Anonym sa...

Huff, falsk krupp er spennende og at du ringte 113 syns jeg var helt på sin plass når du var engstelig. De veiler jo så fint over tlf dersom man er usikker og de har hørt det meste av symptombeskrivelser før.

Vår lille Sophia er slapp som bare det for tiden, i helgen hadde hun 40 i feber, legevakten ble besøkt igjen i går med beskjed om halsbetennelse på gang og et rødt øre. I dag startet hun dagen med å sove i timesvis etterfulgt av å kaste opp i hele sengen, siden over hele meg, hele seg og gulvet og stolen så jeg undres på om det ikke blir et nytt legebesøk innenfor de nærmeste dagene.

Jeg lengter etter vår og unger som føler seg pigge og friske:)

God bedring til nydelige Lyckemor:)

Anonym sa...

Grøss, ser at jeg skrev spennende og ikke SKREMMENDE i forrige respons, det var IKKE meningen.. Helgolands retteprogram på ALT jeg skriver på datamaskinen altså..

Unnskyld, det må jo ha vært helt fryktelig å se mitt forrige svar. Håper det går bra med dere!

Klem

Camilla sa...

Kjære Fruen! Ingen fare:) Jeg vet jo at du ikke hadde ment det sånn uansett. Ja, dere har jammen meg fått kjørt dere dere også. Det skal bli sinnsykt godt med sommer og sol!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails