tirsdag 9. mars 2010

Kakao VS Sjokolade!


Har du noen gang tenkt over at det er forskjell på kakao og varm sjokolade? Og at kakao er den "sunne" varianten av godsakene? Etter å ha lest meg opp på sjokoladedrikker kan jeg blant annet fortelle at det beste trikset for å få en deilig sjokoladedrikk er å la den stå natten over i kjøleskap og varme den opp dagen etter. Rett før servering visper du drikken kraftig for å få den luftig.


I dag prøvde jeg meg på den "usunne" varianten. Altså varm sjokolade... De små sjokoladebitene er kjøpt hos Jorbærpikene på Sandvika. Kun det beste..! Men jeg må innrømme èn ting...- Jeg liker kakao bedre, og her er den perfekte oppskriften:

Ha to teskjeer med kakaopulver i kjelen. (det bør holde til èn kopp) Er du glad i en søt drikk tar du samme mengde sukker. Jeg foretrekker èn teskje. Split en vaniljestang på langs og skrap ut litt mindre enn halvparten.
Fyll en kopp med melk,-gjerne H-melk. Hell 1/3 i kjelen. Varm opp blandingen mens du pisker alt godt sammen. Pass på at alt løser seg opp. Hell oppi resten av melken og varm opp til kokepunktet. Pass på at det ikke koker... Grøtsmak på kakaoen passer seg ikke:)

6 kommentarer:

Frøken Rosa sa...

MMmmm.... Nå fikk jeg også lyst på kakao, tiltross for at jeg nesten klarte å helle i meg en full termos på tur i skogen i dag... ELSKER KAKAO ;)
Herlig Blogg du har, titter innom igjen her! :)
Klem Frøken Rosa

Elin K ♥ sa...

Hei, ja selvfølgelig har jeg tenkt på forskjellen! For det er jo sjokolade som gjelder!

Ingenting slår en ordentlig god kopp varm sjokolade! Det sa alltid min farmor. Og jeg er helt enig, så jeg lager alltid varm sjokolade. To striper kokesjokolade, 2,5 dl melk og litt sukker, etter ønske! Og det har snuttegutten med seg på tur hver mandag. Superenkelt å lage!

Men for all del, kakao er godt det også!

Ha en strålende dag i solen!

Stor klem!

Anonym sa...

Prøvde å skrive fra mobilen tidligere, men jeg tror den kuttet meg ut før jeg rakk å godkjenne at jeg ville publisere så here goes :

Jeg er definitivt en kakaojente, bestemors oppskrift med litt brunt sukker, kanelstang, en chili hvor frøene var tatt ut, første kokt opp i litt vann og siden spedd godt i med både helmelk og fløte (alt etter hva som var i skapet) kan jeg enda fornemme bare jeg lukker øynene;)

I påsken, da blir det kakao på denne jenten igjen og jeg gleder meg stort, har ikke smakt det siden romjulsdagene. *lengter*

Camilla sa...

Oj! Den oppskriften hørtes vidunderlig ut, Fruen;) Må prøves!! Blir det hyttetur på dere i Påsken? Vi skal til Bodø og besøke bestefaren til Lycke. Gleder oss! ...-og da tar jeg m kakao-oppskriften din!:)

Lykkeliten sa...

Å, nå fikk jeg lyst på kakao!

Egentlig er det noe jeg kun drikker etter en lang dag ute på ski hvorpå gubben disker opp med kjempevarm kakao tilsatt Stroh-rum og så skikkelig krem på toppen.
Det er godt det!

Anonym sa...

Min lille abuelita (bestemor) fra sydlige breddegrader elsket det søte i kombinasjon med kanel og det litt krydrede.

La chilien uten frø koke med så lenge du syns den er fordøyelig, jeg lar den koke med hele tiden, men det er ikke alle som liker det.

For den som verken er gravid eller ammende, eller rett og slett bare liker en liten skvett med rom oppi så kan det faktisk anbefales det også. Vi serverte det som velkomstdrink på en vinterfest for noen år siden og det var kjempesuksess:)

Vi håper å få kommet oss til vårt deilige sommerhus/stuga i Stockholms skjærgård denne påsken, men termin er da faretruende rundt hjørnet så det er mulig jeg må nøye meg med besøk på pappaen min sin hytte på Kongsberg, eventuelt en langhelg til Øyvinds hjemsted Stord med alle herlige venner som bor der;)

Bodø høres da flott ut, pappaen min er jo fra Troms så tur dit er bestilt til august, elsker å være der:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails