søndag 11. januar 2009

Nostalgisk søndag


I blandt føler jeg meg gammel i ung kropp... Ikke urgammel altså, men jeg må innrømme at jeg virkelig koser med når P1 sender musikk med gramofon-lyd og gamle intervjuer fra før krigen.

Tankene går tilbake da jeg var ei lita jente. Da jeg våknet opp i Christian Skredsvigsvei hos Farmor og Farfar. Bak en glasdør, en rykende fersk aftenposten og et par lesebriller kunne jeg skimte Farfar som satt å ventet på ni-timen. Og når farmor hørte jeg lirke i glasdøren som både var laget av farget og boblet glass, spurte hun om jeg ville ha Flikk Flakk... Som hjemme hos oss het Corn Flakes. Det ville jeg selvsagt ha, men ikke med melk fra den blå kartongen. Det var surmelken til Farfar...

I fjor sommer fikk jeg et kjøkkenklede som mamma har arvet etter oldemor. Stoffet var morkent og veldig skjørt. I dag fikk jeg endelig klippet ut litt av broderingen og satt det i ramme. Rammen er fra Lisbeth Dahl.

Når vi først er inne på minner fra barndommen. Er det ikke rart hvordan den gule Lipton-teen kun smaker godt hos Mormor? Hun får det meste til å smake godt. Sengetøyet lukter bedre der enn noe annet sted og selv om jeg bruker samme vaskemiddel og stryker det slik som Mormor alltid gjør, får jeg det liksom ikke helt til. Den strykingen var kun ett engangsforsøk altså. Og hjemme hos Mormor og Morfar snakker vi om Erik Bye som om vi kjente han. Vi gjorde jo ikke det, men det er liksom noe hyggelig med det.

Sigarettlukt har aldri vært en lukt jeg satt pris på som liten, -ikke som stor heller forøverig. Men Mormors Dunhill lukter ganske så godt faktisk... Og hos Mormor er ikke hard såpe ekkelt. Eller "sepestykke" som Mormor sier... Håper aldri det blir kjøpt flytende såpe akkurat hjemme hos Mormor og Morfar!;)

Et lite tips til å bevare rosene litt lenger også. De rosene som ikke var blitt brune satt jeg i en Mariskål med vann. Så får vi se hvor lenge de vil vare der...

5 kommentarer:

Christine Louise sa...

Så utrolig koselig innlegg.. Du skriver så flott. Utrolig trist å lese om Emil. Men flott dere har en ny liten spire på vei.
Ha en flott søndag. Klem fra meg :)

Liv Elin sa...

Heihei - her har jeg ikke v ært inne før tror jeg ....aå koselig at du fant frem til min blogg og la igjen så hyggelig kommentar!:)

Kjempekoselig blogg du har ...nydelig hus/villa med ditto interiør , og må si jeg ble grepet av historien om lille Emil som dere mistet!!
Må være ufattelig vondt å miste sin egen lille gutt - du har all min medfølelse!

Ang Heidal - så er det etternavnet mitt ,dvs fam.navnet til min mann, og plassen vi bor på heter Heidal. Vi har ingen tilknytning til bygda Heidal desverre.:)

Jeg synes det var så mye fint her hos deg (og er nesten forelsket i huset ditt !;) så håper det er ok om jeg legger deg til blogglisten min !? :)
Du er velkommen igjen til meg - også !:)

Ha en fin søndagskveld
klem fra L i Husrom & Hjerterom

Liv Elin sa...

...of foressten - gratulerer så mye med liten til på vei ! En jente - så spennende ...håper du får et flott svangerskap fremover ! Klem ! :)

Gunhild sa...

Så koselig mimreinnlegg! Sanselig :) Ligger forresten en liten utmerkesle til deg på bloggen min- Kreativ Award! :D

Svitlana sa...

Du skriver som altid bra og rørende. Hilsen Svitlana

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails