søndag 4. januar 2009

Vel overstått!

Ja, da var vi endelig kommet oss inn i år 2009. For oss betyr det mer enn bare et nytt år. Det betyr en nye drømmer, nytt håp og nye forventninger.

Noen som så Statsministerens nyttårstale? Jeg må si at det ikke var så alt for mye som festet seg ved selve talen, annet enn at han hadde disse "hypermoderne" vendingene, slik at vi kunne se han fra flere vinkler. Jeg håper dette virkemiddelet hadde en noe annerledes effekt enn å få folk til å le og at latteren bare satt litt løst hos meg denne dagen;)

Men han sa noe jeg faktisk merket meg. Dette var dog ikke hans egne ord, hvilket ingenting av resten av talen heller er... Men derimot et sitat fra den tsjekkiske dikteren og politikeren Václav Havel:
"Jeg er ikke optimist. Men jeg er heller ikke pessimist. Jeg er håpefull. Håpet er nesten like viktig som livet; - uten håp når vi aldri våre mål".

Jeg synes det var et godt sitat jeg selv kunne kjenne meg godt igjen i. I tillegg synes jeg at begynnelsen på Statsministerens tekst talte rett til meg og min familie tross for at det var hovedsakelig samfunnspolitiske temaer han relaterte til..

"-hvor viktig er det ikke å håpe! Håpet er noe av det største vi eier. Vi må tørre å håpe også når det ser mørkt ut."

"Lys i mørket"

I morgen skal julen ut av hus. Jeg ser faktisk frem til en dag med husvask og friske vårblomster. Julekakene skal kastes og de siste karamellene blir vel spist opp i kveld:)

Alt julerødt skal tilbake i eskene sine og dekorasjoner med kongler og granbar har i grunn takker for seg for lengst. Etter to uker med de deiligste middagsretter som pinnekjøtt, ribbe, kveite, rakfisk, sylte, lefser, kalkun og alt man kan få av mat med-ister lengter jeg forsiktig etter kyllingsalat, pasta og friske grønnsaker.Kjære Kong Vinter ønskes herved hjertelig velkommen, med et rikt innslag av Dronning Sol. Jeg vil høre lyden av knakende snø under de varme vinterstøvlene... Jeg vil kjenne at nesen blir rødere og rødere... Og samtidig bli blendet av Dronningens stråler som skinner ned på Kongens hvite krystaller...Jeg vil se frost på trærne og vitne at spurven koser seg med nøttebollene som henger i morelltreet...Jeg vil varme meg på en kopp te hos en god venninne... Gjemme føttene under et ullpledd. For så å bestille sommerens bikini på nett!;) For det er jo egentlig sommeren vi alle venter på, ikke sant?;)
Eller???

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, vil først si at du har en kjempefin blogg.:)sorg og gleder går hånd i hånd,kjente meg godt igjen i noe av det du har skrevet. Veldig leit med sønnen deres Emil,samtidig må jeg si gratulerer med barnet i magen. Mistet selv en gutt i uke 23, i april 07,han døde når han kom til verden, har i ettertid fått vite at jeg hadde infeksjon i morkaken, men, hvordan jeg fikk det vet ingen.Jeg var så heldig å bli gravid igjen 8mnd etter, og for 6 uker siden fødte jeg en flott gutt:), slet litt med tankene gjennom denne graviditeten,når andre slapper av etter 12 uker, så ble ikke jeg litt roligere før jeg hadde ham i armene mine, handle gjorde jeg ikke før etter uke 30. Er veldig glad jeg kom over bloggen din, kommer gjerne tilbake. Klem Anita

LYKKEBO sa...

Vel oversått julefeiring og nyttår til deg! Du skriver så bra!! Sitter og leser hvert enste ord.. Og nå sitter jeg igjen med et stort smiiilll etter å ha lest om kong vinter og dronning sol! Akkuart som jeg skulle sagt det selv, men på en så utrolig mye kjekkere (og kreativ) måte! Takk..:)

Klem fra meg-----*

PillePalle sa...

Kjære Camilla!

Godt nyttår! Ønsker deg alt godt! Alle dine håper skal slå til! Gratulerer med den lille prinsessen i magen! Du må aldri gi opp.

Hadde noen problemer(sterk blødninger) i uke 20 da jeg var gravid med mitt første barn. Alt gikk bra til sist men jeg hadde fruktelig sørgelse å miste barn. Jeg krysser fingrene for deg!

Du skriver så utrolig kjærlig og rørende om deres lille Emil!

Klem Pillepalle

Helene sa...

Klart du kan det, men jeg tenkte du hadde lyst til å se den først.

Bøken kommer for salg 15 i denne mnd, og jeg har bestilt den og stoffene, så jeg begynner på dukken så snart jeg har fått det i posten

Camilla sa...

Tusen takk for alle koselige kommentarer. Det varmer!!! Til Anita: Gratulerer så mye med den vesle gutten. Utrolig trist at du skulle oppleve det å ha en for lite... Jeg hadde også problemer med morkaken.(Propper) Nyt barseltiden så godt du bare kan!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails