mandag 22. februar 2010

God vinterferie!

(lånt av internett)
Fredag morgen pakket vi bilen og dro til fjells. Det var meldt kaldt og grått, og alle nyhetskanaler anbefalte å la bilen stå frem til søndag. Dristige som vi er (!?) tok vi en "råsjanse" og dro av sted. Man kommer langt med litt sunn fornuft og 4 hjulstrekk... Hvor galt kunne det gå? Føret var fint og vi var så og si alene på veien helt opp til toppen.  Siden været skulle være like trist som en gråstein ble det pakket flere kosebukser enn ulltrøyer. Både pulk og solbriller ble lagt igjen hjemme og den ledige plassen ble erstattet med reinsdyrstek, rødvin og snop. 

Siden vi skulle få vennebesøk fra lørdag til søndag skulle selvsagt god mat og ikke minst kamera heller bli prioritert.
På fredagen var himmelen dekket av et tykt, melkehvitt lag av himmeldun. Vakkert og stemningsfullt, men ingen vits i å ta med noen pulk i allefall... 

-Men med gode venner kommer også solskinn. Lørdags morgen våknet vi til et fantastisk vær. Fjellet inviterte til et forrykende skiføre, men vi måtte takke pent nei. Uansett, -et blogginnlegg fortjente likevel den vakre fjellheimen og mitt EOS 450 ble dratt ut av sekken i en fei. Dette lyset ville gi meg nydelige bilder...

Men så oppdager jeg samtidig med mitt første knips at minnekortet ikke er i kameraet!! Det ligger igjen hjemme...-i godt selskap med pulk, superundertøy og langrennski. Jeg som skulle gi dere de vakreste bildene:(

Med det håper jeg at dere alle nå befinner dere på et av våre mange fantastisk fjelltopper og får oppleve de vakre bildene live!

God vinterferie alle sammen!-og husk kamera:)

MARINADE SOM FÅR KJØTTET TIL Å SMELTE PÅ TUNGEN:Vi valgte å helsteke en 1,3 kilos reinsdyrfilet. Til det hadde jeg 2 deler tyttebærsyltetøy, 1 del rødvin, en neve med knuste einebær og salt/pepper. Jeg lot kjøttet marineres fra fredag til lørdag. Steken ble satt i ovnen på 120 grader til kjernetemperaturen holdt 65 grader.

Til kjøttet serverte jeg selleri/mandelpotet-krem, rotgrønnsaker og en enkel, men god rødvinssaus fra Jacobs beste. (vi er jo tross alt på hyttetur;))

2 kommentarer:

Garberg Design sa...

Hei, det hørtes ut som en vellykket fjelltur.Ingenting er som knall sol på fjellet og den steken hørtes jo helt mmmm ut.God natt:)

Elin K ♥ sa...

Første fjellvettregel, sjekk alltid kamera! Ha en ekstra brikke liggende i kameravesken! Forøvrig var det ikke skiføre her hjemme lørdag, tvert imot. Da var det skikkelig innevær! Høres uansett ut som dere har kost dere masse!

klem!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails