søndag 7. februar 2010

Samisk søndag!God søndag! I dag har solen har strålt ned på oss østlendinger og dagen har vært helt fantastisk! For vår del begynte dagen rolig og ikke minst tidlig. Sånn er det med baby i hus... Men man kan trøste seg med ta da får man mye ut av dagen i det minste. Og slike dager som vi fikk i dag må man bare utsnytte så godt man kan.

Etter frokost, bading og trilletur dro vi til familien på andre siden av fjorden. Det ble en deilig dag ute med pølsegrilling og kakao. Lycke er så heldig å ha fire entusiastiske fettere som elsker å leke med henne og hun elsker det nok enda mer;) Ingenting er bedre enn masse oppmerksomhet og det får hun alltid der.

For første gang fikk Lycke smake på tradisjonell samisk mat. Gumppus, som er en slags kjøttkake laget av blod, mel og spekk(!!), kokt reinkjøtt, potet med løksaus og buljong til å drikke. Gumppus og potet i løksaus så ut til å falle i smak og hadde det ikke vært for en stor posjon i forkant hadde hun nok spist ennå litt til.
For mors del gikk det mest i potet i løksaus og buljong,-men blodmaten var ikke så skummelt som man kanskje skulle ha det til:) Morsom erfaring var det uansett og jeg føler meg utrolig heldig som får muligheten til å la barnet mitt ta del i den samiske kulturen. Giitu!!

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails