søndag 27. september 2009

Litt mer "Ny York"!


Grünerløkka, et pulserende og moderne strøk. Likevel så avslappet og kult! Løkka gir meg masse inspirasjon og nye idèer med sine små delikate filialer! Her er det få kjedebutikker, og derfor så mye mer gøy å legge igjen pengene sine. Hos en som lever og ånder for butikkdriften. Hos en som har valgt handelstanden som en livsstil og som legger hele sin sjel i vareutvalg, dekorasjon og ikke minst service...-hvilket er en mangelvare hos de store kjøpesenterne!


Grünerløkka ligger langs Akerselva i Oslo Øst. Grünerløkka fikk sitt navn etter myntmester Friedrich Grüner som kjøpte Foss Mølle i 1672 av kong Christian V. Ved byutvidelsen i 1858 ble Grünerløkka lagt under Christiania og det ble innført murtvang ved oppføring av hus.

Umiddelbart før byutvidelsen ble det reist en forstad av rimelige trehus her.
Denne bydelen ble kalt "Ny York";antagelig på grunn av den amerikanskeinspirerte farten på utbyggingen. Noen mener imidlertid at navnet skyldes at gatenettet på Grünerløkka er rettvinklet og relativt bredt, som på Manhattan.

Av den opprinnelige "Ny York"-bebyggelsen, som i sin tid utgjorde ca 70 hus, står det per i dag en håndfull hus igjen.
(ref.Wikepedia)2 kommentarer:

Sissel sa...

Hei på deg,
atter et koselig innlegg fra deg, kjempetrivelig å lese dette.
Ha ei fin uke til deg og dine.
Klem Sissel

@afjo72 sa...

Flotte bilder. Har aldri vært på Grünerløkka jeg faktisk - men jeg tror jammen meg at jeg skal ta en tur neste gang Tigerstaden kaller :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails